Om projekt QR

OM QR-PROJEKTET "UD MED KUNSTEN"


Ikast-Brande kommune står bag oprettelsen af hjemmesiden og app’en ”Ud med kunsten”. De er gode "værktøjer" for alle kunst-interesserede borgere og besøgende der ønsker hurtige og relevante oplysninger om specifikke kunstværker i Ikast-Brande kommune. "Ud med kunsten" er en dynamisk guide til gode kunstoplevelser i "det offentlige rum".


”Ud med kunsten" har som mål at registrere og opdatere oplysningerne om primært kunsten i ”det offentlige rum”, - heraf kommer også navnet på hjemmeside og app. Som udgangspunkt registreres og beskrives i alt 75 udvalgte kunstværker. Sitets indhold vil udvikle sig i takt med erhvervelsen af ny kunst i Ikast-Brande kommune og behovet for at informere om denne.


I ”Ud med kunsten” beskrives hvert kunstværk med en standardtekst om værkets historie og kunstnerens biografi. En tredjedel af værkerne har en udvidet information om kunstneren og om hans elle hendes kunst ("Vil du vide mere?"). Som et særligt supplement har disse værker også en formidlingsdel der er specielt målrettet skoleklasser (primært folkeskolen). Øvrige interesserede er også velkommen at lade sig inspirere og prøve kræfter med de små formidlingsopgaver.


”Ud med kunsten” giver dig nem adgang til at søge information om kunsten i "det offentlige rum" og til at lave din egen kunstrute til de kunstværker eller kunstnere som har din særlige interesse.
Du kan få information om øvrige værker i kommunens kunstsamling på kunstdatabasen "Ikast-Brande Kommunes Kunstsamling"; – jf. link ovenfor. Den giver dig et bredt overblik over hovedpartens af samlingen, men her er informationen om de enkelte værker korte og faktuelle.


”Ud med kunsten” er et formidlingsprojekt udviklet i et samarbejde mellem Ikast-Brande kommune, udstillingsstedet KUNSTPAKHUSET S/I og webbureauet Tea Solutions


APP- OG WEBDESIGN:
Tea Solutions

FOTOGRAFI:
Lars Bay, fotograf

TEKST:
Lene Bilgrav-Nielsen, mag.art.
Bente Jensen, cand. mag.