Vi løfter i flok

Kunstner: Jens Chr. Jensen

Placering: Borgergade, Bording

Fakta:

Kunstner

Jens Chr. Jensen
Født i 1949

Titel

Vi løfter i flok

Kategori

Skulptur

År

2000

Materiale

Jern, granit

Placering

Borgergade, Bording

Giver

Bording Erhvervsforening og Ikast Kommune

Historie & Biografi

På spinkle jernpinde hviler en kraftig blok af granit. Det ser næsten ud som om, det ikke kan lade sig gøre, og at pindene kan bukke under for blokkens vægt når som helst. Men som titlen antyder, så kan man løfte meget, når bare man er mange om det. Det gælder i ren fysisk forstand. De tynde jernpinde ville ikke kunne klare vægten alene. Men det gælder også i høj grad i overført betydning. Når vi er flere om opgaven, når vi står sammen, så kan vi klare mere. Måske er det en opfordring til borgerne i Bording eller en karakteristik af dem? Men det kunne lige så godt være en opfordring og påmindelse til os alle sammen. 

Jens Chr. Jensen arbejder med assemblager, relieffer, skulpturer, landart og installationer. Han bruger fundne og brugte materialer som for eksempel jern, træ, skiffer, metal, kort og gummi. Med disse materialer skaber han stringente værker i et enkelt og råt formsprog med stor æstetiks sans. Værkerne består ofte af en mængde af det samme materiale, som samles tæt i en enkel form. Det kan for eksempel være en kvadratisk form af flettet gummi eller brugte frimærker sat op som en cirkelform. Udformningen er så stringent og afsluttet og farverne så afstemte, at fokus flytter fra materialets oprindelige funktion til dets æstetiske værdi. Pludselig får man øje på frimærkernes fine farver eller den smukke overflade, som rustent jern kan have. 

Det kasserede, affaldet og ubetydelige hverdagsting får nyt liv i hænderne på Jens Chr. Jensen. Han har en veludviklet sans for at spotte og udvælge det, som vi andre måske bare anser som skrald. Og med en udpræget æstetisk sans for farver, teksturer og former skaber han sine værker fulde af spor. Men fortællingerne skal vi som beskuer selv bidrage med. Det lægger kunstneren ikke frem for os. Trods værkernes skarpe afgrænsning og afsluttede former, åbner værkerne sig mod beskueren i kraft af deres æstetik og fortidens spor.

 

BIOGRAFI 

Jens Chr. Jensen

Skulptør

Født 10. april 1949 

Jens Chr. Jensen er selvlært skulptør. Han har i mange år udstillet flittigt både alene og i gruppesammenhæng. Udstillingerne i Danmark er mange, men det er også blevet til udstillinger blandt andet i Norge, Holland, Tyskland og Frankrig. Flere af gruppeudstillingerne foregår sammen med de to kunstnergrupper Rimfaxe og Vestjyllandsudstillingen, som han er medlem af. Han har gennem årene skabt talrige værker, hvor flere kan ses i det offentlige rum. Han har blandt andet lavet værker til Fonnesbæk Kirke, Lind sognehus, Teko i Herning og Ikast-Brande Kommune. Flere landart værker er det også blevet til. Nogle af dem eksisterer ikke mere, men blandt andet ved Kirsten Kjærs Museum i Thy kan man se et permanent værk.