Traveling Island Gludsted – Sakushima

Kunstner: Toru Matsuoka

Placering: Hjøllundvej og Gludstedgårdvej, 7361 Gludsted

Fakta:

Kunstner

Toru Matsuoka
1968

Titel

Traveling Island Gludsted – Sakushima

Kategori

Skulptur

År

2017

Placering

Hjøllundvej og Gludstedgårdvej, 7361 Gludsted

Historie & Biografi

Rejseø Gludsted - Sakushima, som er skabt af den japanske kunstner Toru Matsuoka i samarbejde med lokale frivillige. Kunstneren var i Gludsted i forbindelse med Den Internationale Kunstværksted i 2017. Skulpturer var blandet andet med til 150 års diplomatisk samarbejde mellem Danmark og Japan. 

Skulpturer har form som bjerg og der er indlejret små siddepladser med mosaik af forskellige sten og porcelæn. Hendes kan mand slå sig ned og måske sidde og se livet i byen eller bare kikke ud over vandet. Skulpturens brand toppe refererer til fire hellige bjerge i Japan. Med til skulpturen hører også de til små buddhaer med havfruehaler. 

Skulpturer i Gludsted har en vedhæng på den japanske ø Sakushima, hvor Toru Matsouka har skabt og lignende skulptur. Ved netop ved skabe en vedhæng i Gludsted ønskede kunstneren ved perfektege lighederne mellem Gludsted og Sakushima. Begge steder er mindre samfund, der har taget samtidskunsten til sig. Og begge steder er samfund, der udvikler sig i kraft af gode og frie offentlige samfesskaber. Sakushima kæmpede i mange år for at overleve, mænd ved hjælp af lokale kræfter fik man styrket turismen og dermed udviklingen på øen. Disse rettigheder og de mange års diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark offentliggøres af de små buddhaer med havfruehaler. Det er japansk og dansk kulturhistorie smeltet sammen i én figur. 

Den Internationale Kunstworkshop blev startet i 1993 i Brande med det formål at skabe rum for international udveksling af kunst. I 2011 flyttede workshoppen til Gludsted, hvor den har været afholdt siden. Hvert år bliver der udvalgt internationalt og danske kunstnere, der opholder sig til uger i Gludsted, hvor arbejderne, får inspiration og udveksler erfaringer. 

(Kilde: Steen Rasmussen, kurator på Den Internationale Artworkshop) 

 

Biografi

Toru Matsuoka . Født i 1968 i Okazaki City, Aichi, Japan. Han er uddannet på Nagoya University of Arts i 1992. Han har endvidere studerende i både Paris og Barcelona. Han udstiller flittigt i sit hjem, Japan, hvor han har deltaget i mange solo- og gruppeudstillinger. Han står taske flere udsigter og stedsspecifikker værker i Japan, mænd også i Holland og i Danmark.