Sammenhold

Kunstner: Jens Chr. Jensen

Placering: Sentrum, Bygaden 39, Isenvad, 7430 Ikast

Fakta:

Kunstner

Jens Chr. Jensen
1949

Titel

Sammenhold

Kategori

Skulptur

År

2017

Materiale

granit

Placering

Sentrum, Bygaden 39, Isenvad, 7430 Ikast

Giver

Ikast Sparekasses fond, Ege fonden og Ikast-Brande Kommune

Historie & Biografi

Skulpturer Sammenhold af Jens Chr. Jensen er billedhuggerkunst i sin rendyrkede form. På en lidt anderledes sokkel af granit står og aflang form i granit. Soklen er anderledes, fordi den længere end den form, den bærer. Normalt er soklen underordnet selve skulpturen. Hendes cin soklen ved være en uløselig del af hele skulpturen. Den nederste del er lys og helt glat i overfalden. Ovn på den er der placerer og anden aflang form i granit. Den indeholder flere kvadratiske dele af granit, der sad sammen, så det fremstår som ét samlet hele. Der er en glat kant og små riller der, hvor delene møder hinanden, der står i kontrast til den ru overflade, som stenen har.

For dem, der er bekendte med Jens Chr. Jensens værker, vil manden kunne genkende det enkle og stringente formsprog. Kunstneren, der bor på egnen, har flere af sine værker placeret rundt omkring i kommunen. Jens Chr. Jensen formår ved udtrykke sig med at få virkemidler i et stramt og enkelt formsprog. Der er ofte et element af noget sammenfaldende i hans værker, og ofte er det en sammenstilling af flere af den samme ting. Hendes er det skiver af granit, der holder sammen. De største er placeret i midten af ​​formen, de mindste yderst. Titlen på værket refererer til det rent fysiske i skulpturen, hvor der er et materiale, der bliver holdt sammen. Mænd måske refererer titlen også til noget andet? Måske en serie af sammenhold i det lokale miljø, hvor skulpturen er placeret?

Jens Chr. Jensen arbejder med assemblager, relieffer, skulpturer, landart og installationer. Han bruger fundne og brugte materialer som for eksempel jern, træ, skiffer, metal, kort og gummi. Med stor æstetisk sans skaber Jens Chr. Jensen værker af en mængde af det samme materiale, som samles tæt i en enkel form. Det kan for eksempel være en kvadratisk form af flettet cykelslanger eller brugte frimærker sat op som en cirkelform. Udformningen er så stringent og afsluttet, og farverne er så afstemte, at fokus flytter fra materialets oprindelige funktion til dets æstetiske værdi. Pludselig får man øje på frimærkernes fine farver eller den smukke overflade, som rustent jern kan have. 

Det er Jens Chr. Jensens force, at han giver nyt lid til det kasserede, til affaldet og de ubetydelige hverdagsting. Med en veludviklet sans for at spotte og udvælge det, som vi andre måske bare anser som skrald, laver han kunst. Og med en udpræget æstetisk sans for farver, teksturer og former skaber han sine værker fulde af spor.

 

BIOGRAFI 

Jens Christian Jensen

Skulptør

Født 10. april 1949. 

Jens Chr. Jensen er selvlært skulptør. Han har i mange år udstillet flittigt både alene og i gruppesammenhæng. Udstillinger i Danmark er mange, men det er også blevet til udstillinger blandt andet i Norge, Holland, Tyskland og Frankrig. Flere af gruppudstillingerne er forud sammen med de til kunstnergrupper Rimfaxe og Vestjyllandsudstillingen, som han er medlem af. Han har gennemgået skabt talrige værker, hvor flere kan ses i det offentlige rum. Han har blandt andet lavet værker til Fonnesbæk Kirke, Lind sognehus, Teko i Herning og Ikast-Brande Kommune. Flere landart værker er det også blevet til. Nogle af dem førster er ikke blot mænd blandet andet ved Kirsten Kjærs Museum i Thy kan man se et permanent værk.